Friday, November 13, 2015

Πατριώτες

Όταν από συστάσεως του, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, διεκδικούσε σχεδόν μονοπωλιακά να περιφρουρήσει το πατριωτικό συμφέρον, με καταιγισμό Ερωτήσεων στη Βουλή, αλλά και δηλώσεων του ίδιου ως προέδρου του ΛΑΟΣ, κάποιοι απέδιδαν την πρακτική αυτή, σε καιροσκοπισμό, καπηλεία και ψηφοθηρία και φυσικά υπήρξαν και εκείνοι που πίστεψαν στα αγαθά
εθνικοπατριωτικά συναισθήματα που διατυμπάνιζε και έγιναν ψηφοφόροι του.

Αυτά μέχρι σήμερα, που η δικαστική έρευνα αποκαλύπτει πως το πατριωτικό ενδιαφέρον του Γιώργου Καρατζαφέρη ενδέχεται να αποτιμάται σε 1.650.000 ευρώ, με τη μορφή εμβασμάτων σε offshore εταιρείες του, προερχόμενα από εταιρείες που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το κόμμα του στα πλαίσια της άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσαν τουλάχιστον 23 Ερωτήσεις για εξοπλιστικά ζητήματα, τις οποίες συνυπέγραφαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Κοραντής και Μάκης Βορίδης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ωστόσο, δεν υπήρξε υπουργός Άμυνας, όπως και δεν υπήρξε υπουργός Δημόσιας Τάξης, ώστε να εξηγούνται τα εν λόγω εμβάσματα προκειμένου να ευνοήσει –αλά Τσοχατζόπουλος- τις εταιρείες που προμήθευαν τα ελικόπτερα Super Puma και τα αεροσκάφη Mirage 2000-5, έναντι άλλων αντίστοιχων εταιρειών. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ένας αρχηγός κόμματος που μπορούσε να διαμορφώσει κλίμα. Ως αρχηγός κόμματος ασκούσε πιέσεις, διαμόρφωνε εντυπώσεις και επηρέαζε την εθνική και πατριωτική συνείδηση. Φρόντισε μαζί με τα στελέχη του κόμματός του να καλλιεργήσει αλυτρωτικά συνθήματα του ΛΑΟΣ του τύπου «Θα πάρουμε την Πόλη» και προσανατόλιζε την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένες επιλογές προκειμένου να περιφρουρηθεί η εθνική κυριαρχία, με την ενίσχυση των αμυντικών εξοπλισμών.

Τα στελέχη του κόμματος του υπέγραφαν ή συνυπέγραφαν τις επίμαχες Ερωτήσεις που καλλιεργούσαν το επιδιωκόμενο κλίμα. Το ερώτημα λοιπόν, είναι αν οι βουλευτές αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς και οι ίδιοι συνέβαλαν στην διαμόρφωση κλίματος για αυξημένη εθνική ανάγκη και αν δικαιούνται να εκπλήσσονται από την αποκάλυψη των offshore του Καρατζαφέρη. Διότι αν έχουν «παρασυρθεί» από τον Γιώργο Καρατζαφέρη που εκμεταλλεύτηκε τα εθνικοπατριωτικά συναισθήματά τους, θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν την συνέχιση της δικαστικής έρευνας και στα πρόσωπα τους, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ίχνος υποψίας για δική τους σκόπιμη συνενοχή. Ακόμη, ωστόσο και αν οι ίδιοι δεν επιδιώξουν την δικαστική διερεύνηση στα πρόσωπα τους, η εισαγγελική έρευνα και γι αυτούς είναι επιβεβλημένη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σήμερα οι τρεις από αυτούς, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Μάκης Βορίδης, είναι βουλευτές, προβεβλημένα στελέχη και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και χειρίζονται ή χειρίστηκαν υποθέσεις προμηθειών από τις νέες θέσεις τους στην κυβέρνηση. Το HOT DOC εξάλλου, πρόσφατα αποκάλυψε πως ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, επισκέφτηκε νύχτα μεγάλο φαρμακοβιομήχανο της χώρας, πριν από την ψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε και την περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που όπως αποκάλυψε το HOT DOC, φέρεται να χρηματίστηκε προκειμένου να γράφει και να καταθέτει Ερωτήσεις στην Βουλή, για λογαριασμό του Αναστάσιου Πάλλη.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
13/11/2015

No comments:

Post a Comment