Saturday, November 21, 2015

Φεύγει ο Οικονομόπουλος από την «Ελευθεροτυπία», αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους

Δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρία της «Ελευθεροτυπίας» (την «Τρίτη Όψη» δηλαδή) για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλονται, ζητούσαν με ψήφισμά τους που ανάρτησαν στο enet.gr, οι εργαζόμενοι σημειώνοντας: «Περιμένουμε από τον Χάρη
Αθανασίου Οικονομόπουλο να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων- επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας».

Οι εργαζόμενοι έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνέχιση της έκδοσης αλλά αντ' αυτών ο Χ. Οικονομόπουλος ανταπάντησε μέσω enet.gr διφορούμενα. Αρχικά κάνει δεκτή την υποτιθέμενη απαίτηση των εργαζομένων για συμμετοχή στη διοίκηση της εφημερίδας τονίζοντας: «Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού».

Προσθέτει όμως ότι πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν τα δεδουλευμένα τους και μέχρι να γίνουν αυτά κατόπιν και της παραίτησης του διευθυντή δεν μπορεί να εκδίδεται η εφημερίδα για να καταλήξει: «Από σήμερα και στο εξής δεν υπάρχει κανένας λόγος εγώ και οι συνεργάτες μου να παριστάμεθα σε οποιαδήποτε αντιδικία εργαζομένων με την εταιρεία. Από εδώ και μπρος πορεύεστε μόνοι σας. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό δρόμο».
Τώρα αναμένονται οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργία και έχουν συγκαλέσει νέα συνέλευση για σήμερα.

Το ψήφισμα των εργαζομένων της «Ε» ΕΔΩ.

Ολόκληρη η απάντηση του Χ. Οικονομόπουλου στους εργαζόμενους της «Ε» ΕΔΩ


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
21/11/2015

No comments:

Post a Comment