Friday, November 20, 2015

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους απεργούς της Αμυγδαλέζας

Με συμμετοχή που ξεπερνά το 90% συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, σήμερα, η μαζική απεργία πείνας που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο κράτησης, στην Αμυγδαλέζα.
Ήδη, 15 απεργοί έχουν λιποθυμήσει ή καταρρεύσει, με ορισμένους να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και άλλους να περιμένουν για
ώρα τη διακομιδή τους.
Καταστολή, κάκιστες συνθήκες υγιεινής, ζωή στο σκοτάδι δίχως ρεύμα, νερό και κουβέρτες, είναι μερικές μόνο από τις ζοφερές εικόνες που μας μεταφέρουν οι κρατούμενοι, σε ηχητικά ντοκουμέντα που απελευθερώθηκαν στη δημοσιότητα από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Δεν υπάρχει ρεύμα. Ζούμε στο σκοτάδι (ηχητικό)


Οι απεργοί πείνας διαμηνύουν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους για ελευθερία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξουν στο θάνατο.
Με αυτόν τον τρόπο, διαμαρτύρονται και για τον άδικο χαμό του Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ έχασε τη ζωή του από την εγκληματική αδιαφορία των δεσμοφυλάκων στις πολύμηνες εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο.
Οι μετανάστες αποφάσισαν να ξεκινήσουν την απεργία πείνας τους στις 17 Νοεμβρίου, ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια μέρα συμβολική για τον αγώνα για ελευθερία που κάνουν και οι ίδιοι.

Πέφτουν λιπόθυμοι από την πείνα (ηχητικό)


"Απεργία πείνας μέχρι ελευθερία!" έγραφε χαρακτηριστικά το πανό από σεντόνια που είχαν φτιάξει και το οποίο έσκισε ένας αρχιφύλακας.

"Είμαστε άνθρωποι κι όχι ζώα" (ηχητικό)


Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας ζητάνε να συναντήσουν τον επίτροπο της ΕΕ για τα δικαιώματα για να του εκθέσουν την άθλια κατάσταση της Αμυγδαλέζας.
Η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου σε συνεργασία με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», προκειμένου να απευθύνει έκκληση στην ΟΕΝΓΕ, στις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων και τα κόμματα της αριστεράς να επισκεφτούν την Αμυγδαλέζα, προκειμένου να συγκροτηθεί ιατρική ομάδα που θα προσφέρει άμεση περίθαλψη στους κρατούμενους μετανάστες

Η ΑΥΓΗ
20/11/2015
 

No comments:

Post a Comment