Friday, November 20, 2015

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για εκλογές εντός τριμήνου

Την ώρα που ο Πάγκαλος συνεχίζει να αμολάει «ρουκέτες» πως το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε και ήρθε η ώρα για τη δημιουργία άλλου κόμματος (χωρίς ηγεσία Βενιζέλου), οι κινήσεις, κυρίως στο παρασκήνιο, συνεχίζονται με ένταση, αφού όλοι επιχειρούν να «προετοιμαστούν» για το ενδεχόμενο εκλογών εντός τριμήνου.


Το ΠΑΣΟΚ, αθόρυβα σε κεντρικό επίπεδο και δειλά κι αμήχανα σε περιφερειακό, επιχειρεί να συσπειρώσει παλιά στελέχη του και πρόσωπα από «όμορους» χώρους ή νέους εκτός πολιτικής για να πλαισιώσουν τη Δημοκρατική Παράταξη. Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το συνέδριο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνάξεις τοπικών στελεχών έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο και έχουν προγραμματιστεί και το ερχόμενο, αλλά χωρίς ιδιαίτερα ενθαρρυντική συμμετοχή.

Ωστόσο τα στελέχη που «στήνουν» το εγχείρημα εκτιμούν ότι, αν οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ ετοιμάσει τη Δημοκρατική Παράταξη εγκαίρως, η πόλωση των εκλογών, αν γίνουν το επόμενο τρίμηνο, θα είναι τόσο έντονη ώστε θα αναγκάσει σκόρπιες δυνάμεις να σπεύσουν να ενταχθούν προκειμένου να διασωθούν πολιτικά.

Οι διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει και θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος δείχνουν ότι η ηγετική ομάδα έχει αποφασίσει πάση θυσία να ενσωματώσει τους παπανδρεϊκούς, που προς το παρόν δείχνουν μεγάλη απροθυμία συμμετοχής στις διαδικασίες για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ όμως παράλληλα επιχειρεί και την... ιδεολογική αποκόλλησή του από τη Ν.Δ. Οι βερμπαλισμοί ότι «δεν κατεβάζουν τα παντελόνια» στην τρόικα και οι κοντρίτσες με τον Άδωνι αποτελούν μια ευκαιρία σ' αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα είναι αν μπορούν τέτοιες αψιμαχίες να πείσουν την κοινωνία, που παρακολουθεί άναυδη την κυβέρνηση, ανήμπορη να υψώσει το - όποιο - ανάστημά της, να τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη...

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
20/11/2015

No comments:

Post a Comment